Praktische informatie

Elektriciteit: De netspanning op Bonaire bedraagt 127/120 volt (50 hertz).

Eten en drinken: Het water op Bonaire is gedestilleerd zeewater en is heel goed te drinken. Ook mineraalwater in flessen is verkrijgbaar. Er zijn gepasteuriseerde melk en melkproducten op het eiland verkrijgbaar. Vlees, vleeswaren, gevogelte, fruit en groenten zijn van prima kwaliteit.

Geld: De munteenheid is de Antilliaanse gulden. Deze munt heeft een vaste omrekenkoers met de Amerikaanse dollar, namelijk US$ 1.00 = Nafl 1.77. Travellers cheques en credit cards worden geaccepteerd.

Hoofdstad: Kralendijk

Inwoners: +/- 12.000 inwoners

Ongevallen: Op Bonaire is er een ziekenhuis, te weten Hospitaal San Francisco. Er zijn diverse huisartsen en een ambulance vliegtuig. Bel 191 in geval van ongelukken.

Oppervlakte: 290 km²

Taal: Nederlands is de officiële taal, maar de voertaal is Papiamentu. Engels en Spaans worden ook gesproken.

Tijdsverschil: Het is op Bonaire 5 uur vroeger dan in Nederland; In zomertijd scheelt het 6 uur.

Vaccinaties: Er zijn geen inentingen vereist.

Vliegveld: Flamingo Airport (BON) ligt op 4 km van Kralendijk. Taxi’s staan klaar. Het vliegveld heeft een landingsbaan van ongeveer 2,5 km en dat is lang genoeg voor de 747 Jumbo Jets.

Conch Pier_en_zee zand_en_fiets

Om in Bonaire te komen zal je toch eerst met het vliegtuig moeten gaan. Een van de meest logische opties is vanaf Schiphol. De vlucht zal zo’n 10,5 heen en 9,5 uur terug vliegen zonder tussenstops. Houdt er echter wel rekening mee dat als je met KLM of TuiFly vliegt je in de meeste gevallen en stop maakt op Curacao. Een vliegtuig volgen kan op vele websites. De goedkoopste prijs naar Bonaire met het vliegtuig zal ongeveer 450 euro zijn met TUIFly.