Andere activiteiten

Surfen

surfen_bonaire3Bonaire is een perfecte wind- en kitesurflokatie. De allerbeste windsurfstek is Sorobon. Dit is een lagune met ideale omstandigheden voor windsurfers. Het water is er ondiep en er is een inlandse wind, zodat je nooit naar zee geblazen wordt. Hier worden de wereldkampioenschappen windsurfen gehouden. Er zijn twee windsurfscholen: Jibe City en Bonaire Windsurfplace. Naast windsurfen, kun je hier ook heerlijk relaxen en genieten.

Bonaire heeft ook een aantal uitmuntende kitesurflokaties. Dit komt ook weer door die constante wind uit het noordoosten, maar ook door het heerlijke tempartuurtje van het zee water en de gemoedelijke sfeer. Dit maakt Bonaire tot een ideale kitesurfstek is voor iedereen, van beginner tot topsurfer!

Kayaken

Kayaken wint de laatste tijd enorm aan populariteit. Met name in de mangroven -de broedplaats voor de koraalriffen, in het zuidoosten van het eiland- dat lokaal bekend is onder de naam Lac Bay. Hier kun je onder leiding van een gids een trip per kayak maken. Het is enorm leuk om te doen en je steekt er ook nog wat van op!

Natuur

natuur_bonaire2De natuur op Bonaire is fantastisch. Het is een ideale plek voor eco-avonturiers en een paradijs voor vogellaars, scuba divers en snorkelaars. Je kunt Bonaire heel makkelijk op de fiets verkennen, maar ook kun je er stoere
wandeltochten maken of gewoon vanuit de auto ontdekken. Hiervoor kun je makkelijk een goedkope auto huren op bonaire. En wat je niet mag missen is een bezoek aan een van de oudste natuurparken van de  Nederlandse Antillen, het Washington Park. Dit is een heel bijzonder gebied en herbergt alle flora en fauna die je maar kunt vinden op Bonaire. Hier zie je flamingo’s, lora’s, kolibri’s, leguanen, aloë vera planten, dividivi bomen en nog veel meer. In hte noordoosten is de zee wild en ruig en worden de golven op de rotsen gesmeten. Ook kun je de broedplaatsen van de flamingo’s bezoeken en de zoutpannen beklimmen, ezels bekijken in het ezelopvangcentrum, naar Lac Kai met zijn schelpenheuvels gaan en nog heel veel andere stekken ontdekken!