Fietsen in Bonaire: tips en tricks

bonaire aan zee

Ahh, Bonaire. Strand, zee en zon. De ultieme plek om te ontspannen. Toch is het zonde om alleen maar aan het helderblauwe water te liggen als er zoveel te ontdekken valt. Bonaire verkennen op de fiets is een echte aanrader. De wind door je haren, zon die schijnt op je gezicht terwijl jij op plaatsen komt waar geen auto kan komen. Klinkt niet verkeerd, toch? Lees verder om tips en tricks over deze droomplek te weten te komen. 

Regels in het verkeer

Sommige regels zijn op Bonaire hetzelfde als in Nederland, maar sommige regels ook weer niet. Zo wordt er net als in Nederland aan de rechterkant van de weg gereden. Daardoor hoef je niet te wennen om aan de andere kant te rijden, zoals je wel kan hebben in andere landen. Wat wel anders is is het gebrek aan stoplichten. Het positieve daaraan is dat je niet hoeft te wachten tot het licht groen wordt, maar het negatieve is weer dat het niet altijd even duidelijk is of je voorrang hebt. Je zal op Bonaire daarom iets voorzichtiger moeten zijn. 

Het weer

Het blijft een zonnige vakantiebestemming, dus last van de hitte krijgen staat bijna vast. In de middag staat de zon op zijn hoogst en zal de temperatuur alles behalve aangenaam zijn tijdens een fietstocht. Daarom is in de ochtend fietsen de beste keuze. Na regen komt zonneschijn, dus niet-geasfalteerde wegen zijn daar de dupe van. De wegen kunnen aardig glad worden. Om niet uit te glijden zijn fietsbanden die tegen weersomstandigheden kunnen onmisbaar. Aangezien Bonaire een eiland is, zal er ook vrijwel constant wind staan. De kans dat je moet zwoegen en ploegen tegen de wind in is dus ook aanwezig. Je kan het maar beter weten van te voren voordat je onverwachts van je sokken wordt geblazen.  

Jouw stalen ros

We hadden het al over gladde oppervlakken die je moet trotseren en tegenwinden die je moet overwinnen. Met welke fiets je dat het beste doen? Een elektrische moederfiets. Je zult wel denken, waarom deze? Je kan gemakkelijk opstappen door de ruime instap en je kan land en stad af fietsen met een steuntje in de rug. Als jij door dit artikel overtuigd bent om een familietrip naar Bonaire te plannen, is dit de fiets voor jou. Bij elektrische moederfietsen staat veiligheid van kinderen voorop. Het gebrek aan stoplichten in Bonaire zou daardoor niets uit hoeven maken voor de veiligheid.